Седница на Синодот на Кипарската Православна Црква
 
 
 
 
 

Седница на Синодот на Кипарската Православна Црква (20.02.2009)

На 19 февруари 2009 година се одржа вонредна седница на Светиот Синод на Кипарската Православна Црква под претседателство на Архиепископот Хризостом.

Главна тема на седницата беше анализатa на финансиската состојба на централниот буџет за свештеници на Кипарската Црква, којшто на оваа седница беше одобрен за 2009 година.

 

Извор: Romfea