Нов Митрополит на Цариградската Патријаршија
 
 
 
 
 

Нов Митрополит на Цариградската Патријаршија (24.02.2009)

Светиот Синод на Цариградската Патријаршија го избра едногласно за нов Митрополит на Кос и Нисирос сегашниот протосингел на таа епархија - Архимандритот Натанаил Дјакопанајоти. Поранешниот Митрополит на оваа епархија Владиката Емилијан се пензионира поради старост и болести. Хиротонијата на новиот Владика ќе биде во Фанар на 8 март 2009 година.

 

Извор: Romfea