Благодатниот оган слезе во храмот на Гробот Господов во Ерусалим
 
 
 
 
 

Благодатниот оган слезе во храмот на Гробот Господов во Ерусалим (19.04.2009)

Благодатниот оган се запали за време на молитвата на Ерусалимскиот патријарх Теофил во олтарот на храмот на Гробот Господов во Ерусалим околу 13 часот по наше време. Патријархот ги поздрави верните со „Христос воскресе“ и раздаде од огнот на сите присутни делегации од Помесните Православни Цркви.

 

 

  

Извор: Reuters