Рускиот Патријарх Кирил го произведе претседателот на Одделот за надворешни црковни врски Епископот Волоколамски Иларион во архиепископски чин
 
 
 
 
 

Рускиот Патријарх Кирил го произведе претседателот на Одделот за надворешни црковни врски Епископот Волоколамски Иларион во архиепископски чин (24.04.2009)

На 20 април, во понеделник на Светлата седмица, во Успенскиот соборен храм на Московскиот Кремљ Неговата Светост Патријарх Московски и на цела Русија Кирил го произведе епископот Тулски и Белевски Алексиј во митрополитски чин.

Епископот Волоколамски Иларион е произведен во архиепископски чин.

Патријархот ги награди и московските клирици со разни богослужебни награди.

 

                 

 

                    

 

Извор: Патриархиа.ру