Претседателот на Одделот за надворешни цркови врски на Московската Патријаршија е во посета на Тајланд
 
 
 
 
 

Претседателот на Одделот за надворешни цркови врски на Московската Патријаршија е во посета на Тајланд (21.12.2009)

На 18 декември 2009 година со благослов на Неговата Светост Рускиот Патријарх Кирил претседателот на Одделот за надворешни црковни врски на Московската Патријаршија Архиепископот Волоколамски Иларион пристигна во Банкок по повод празнувањето на 10 години Православие во Тајланд.

Во црквата на свети Никола во Банкок, на 18 декември 2009 година, Архиепископот Иларион отслужи Сеноќно бдение, а на 19 декември, на празникот на свети Никола, тој отслужи Божествена Литургија.

 

          

 

Извор: Оддел за надворешни црковни врски на МП