Алтернативи за неотворената Семинаријата во Халки
 
 
 
 
 

Алтернативи за неотворената Семинаријата во Халки (16.04.2010)

Одговарајќи на прашања на турските новинари на празникот Велигден, Цариградскиот Патријарх Вартоломеј даде две алтернативи за неотворената Семинарија на Халки (за чие отворање турската Влада даваше повеќепати ветувањата): отворање на Семинарија во Александропули или во еден од регионите на Грција што се во близина на Турција, или прибегнување кон Европскиот Суд за човечки права во Стразбург.

 

Извор: Ana-mpa.gr