Црквата во Бугарија со највисок рејтинг
 
 
 
 
 

Црквата во Бугарија со највисок рејтинг (18.10.2010)

Според последната социолошка анализа на Институтот за маркетинг и социлошко испитување, Црквата е институција со највисок рејтинг во Бугарија – 48%. Довербата кон Црквата е за цели 8% повисока од довербата кон власта (40%), а исто така е повисока и од довербата што граѓаните ја имаат кон полицијата (42%).

 

Извор: Православие.бг