Поставен камен-темелник на првиот православен манастир во Уганда
 
 
 
 
 

Поставен камен-темелник на првиот православен манастир во Уганда (16.03.2011)

На 13 март 2011 година, во Неделата на Православието, Александрискиот Патријарх Теодор во сослужение со Митрополитот Кампалски Јона, го освети камен-темелникот на првиот православен манастир во Уганда. Манастирот ќе биде посветен на света Марија Египетска и во него ќе живеат неколку монахињи.  

 

                                  

 

         

 

Извор: Официјалниот сајт на Александриската Патријаршија