Светата Земја
 
 
 
 
 

Светата Земја (05.10.2011)

         

                    Богослужба на Голгота

 

 

                                  

                                                                                                       Давидова кула

 

Вечер во Ерусалим

 

                            

                                                                                                                            Гулаби во бањата Витезда

 

          

                                   Галилеја                                                       Мошти на преподобен Јован Новиот (Романец)
                                                                                                            во манастирот св. Георгиј Хозевит

 

                          

 

 

 

             

 

             

 

 

                                                                                         Eрихон

 

                        

 

                                  

                      Галилејското море                                                                      Поглед од гората Тавор

 

 

Манастирот Свети Георгиј

 

Извор: Православие.ру