Земјотрес на Света Гора
 
 
 
 
 

Земјотрес на Света Гора (15.02.2012)

Во три часот ноќта на 14 февруари на Света Гора се случи земјотрес со интензитет од 5,4 степени според Рихтерова скала, со епицентар под површината на земјата 19 км од Кареја (административниот центар на Света Гора) и 119 км од Солун. За среќа пострадани и значајни оштетувања нема.

 

Извор: Ромфеа