Старец Ефрем Ватопедски е ослободен од затвор
 
 
 
 
 

Старец Ефрем Ватопедски е ослободен од затвор (30.03.2012)

 

Пред неколку минути беше пуштен од затвор старецот Ефрем, игумен на манастирот Ватопед. Игуменот си замина од затворот „Коридалос“, придружуван од адвокати и отци на манастирот. Во овие моменти игуменот е на пат за Света Гора, каде што го очекува братството.

 

Известува: Ромфеа