30 години од упокојувањето на Серафим Роуз
 
 
 
 
 

30 години од упокојувањето на Серафим Роуз (03.09.2012 18:12)

На 2 септември замина кај Господ јеромонах Серафим (Роуз), американецот кој стана еден од најпознатите апологети на Православието во 20 век. Редакцијата на Православие.Ru објавува уникатни фотографии, поврзани со животот на о. Серафим Роуз, објавени во книгата на јеромонахот Дамаскин (Христенсен) „Отец Серафим (Роуз) - Жизнь и труды“, издадена од Сретенскиот манастир.

 

                                          

 

                                             

 

                              

 

                              

 

                          

 

             

 

                                     

 

                 

 

Извор: Православие.ру