Грузискиот Патријарх го објави 26-то масовно Крштение
 
 
 
 
 

Грузискиот Патријарх го објави 26-то масовно Крштение (05.03.2013 12:22)

Во Соборниот храм „Пресвета Троица“ (Самеба), Грузискиот Патријарх Илија II го објави редовното масовно Крштение. Беа крстени 781 дете.

Според востановената традиција Патријархот Илија е кум на секое трето и следните родени деца во црковно венчаните семејства. Моментално, Патријархот е кум на 13 905 деца.

Извор: Православие.ру