Во Тбилиси се одржа протест против абортусот
 
 
 
 
 

Во Тбилиси се одржа протест против абортусот (13.04.2013 08:58)

Во неделата, 7 април, пред седиштето на грузиската влада во Тбилиси се одржа масовен протест против абортусот.

После конфликтот помеѓу учесниците на протестот и нивните противници, се вмеша и полицијата која не дозволи да дојде до посериозни судири.

Со транспаренти на кои пишуваше „Абортусот е геноцид“ и „Ембрионот е човек“, учесниците на протестот ја повикаа владата да донесе предлог закон со кој абортусот ќе биде прогласен за кривично дело.

Извор: Светигора