Чесниот Крст и Троеручица во Неаполската митрополија
 
 
 
 
 

Чесниот Крст и Троеручица во Неаполската митрополија (17.04.2013 14:49)

Неаполската митрополија ќе ги пречека делот од Чесниот Крст што се чува во манастирот Хиландар и копијата од иконата Богородица Троеручица. Според информациите свечениот дочек беше приреден во храмот „Свети Георгиј“. Светињите ќе ги донесе проигуменот на манастирот Хиландар архимандрит Методиј, а ќе ги дочека Високопреосветениот Митрополит Неаполски Варнава.