Чудесна случка во скитот Света Ана на Света Гора
 
 
 
 
 

Чудесна случка во скитот Света Ана на Света Гора (18.04.2013 10:18)

Последните 24 часа се случува нешто чудесно во скитот Света Ана на Света Гора. Како што дознава Ромфеа веќе 2 дена кандилото кое се наоѓа над Царските Двери во храмот Света Ана се ниша во форма на крст. За монасите на Света Гора овој феномен не е непознат.

На прашање дали и во овој момент продолжува да се случува феноменот, монахот од скитот Света Ана вели: „Не можам да објаснам, бидејќи ова за што прашувате не се објаснува“.

 

Извор: Светигора