Слезе Благодатниот оган
 
 
 
 
 

Слезе Благодатниот оган (04.05.2013 19:20)

Во текот на богослужбата во ерусалимскиот храм на Господовиот Гроб слезе Благодатниот оган, кој ја симболизира незоздадената Светлина на Христовото Воскресение.

Благодатниот оган слезе во 14:15 минути по локано време, соопшти новинар на „Правмир“ од Ерусалим.

Десет илјади луѓе присуствуваа на едно од најголемите чуда во Православието. Богослужбата, традицинално, ја пренесуваа многу телевизии, а беше пренесувана и на интернет.

Извор: Светигора