Виртуелната изложба на 3D постери „Православна Русија – резултати од изминатите 20 години: 1991-2011“
 
 
 
 
 

Виртуелната изложба на 3D постери „Православна Русија – резултати од изминатите 20 години: 1991-2011“ (16.05.2013 10:08)

„Ниедна нација, ниедна цивилизација, ниту една религиозна група, Црква, не го доживеала ова, што го доживеавме ние – голема преродба на Православието. За овие 20 години, до толку не заживеа Руската Црква, колку нашиот народ“ – Неговата Светост Патријархот Кирил на отворањето

Од 4 до 11 неомври 2011 г. во московскиот „Манеж“ беше поставена јубилејната форум-изложба „Православна Русија – резултати од изминатите 20 години: 1991-2011“, која стана апсолутно уникатна.

Првите документирани материјали, не само информативни, туку и уметнички, посветени на тоа епохално дваесетлетие, беа собрани на еден простор.

Многумина рекоа: изложбата, којшто за една недела од нејзиното отварање ја посетија 70 илјади луѓе, треба да биде постојана.

И така испадна.

Да се дигитализира огромното количество на материјали потребно е време – и таа сѐ уште не е завршена – затоа изложбата „Православна Русија – резултати од изминатите 20 години: 1991-2011“ сега навистина ќе работи цело време – тука во вируелниот простор.

 

Виртуелната изложба

Превземање на видеото

Извор: Православие.ру