Знамето на САД се вее над зградата на Конгресот во чест на Македонскиот Митрополит Кирил
 
 
 
 
 

Знамето на САД се вее над зградата на Конгресот во чест на Македонскиот Митрополит Кирил (14.06.2013 11:58)

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) со задоволство ја информира јавноста за историскиот настан за Македонско-американска заедница и Македонската Православна Црква. Денес, конгресменката Кендис Милер (републиканка од Мичиген), претседателка на конгресното тело за Македонија и Македонците во Америка, издејствува американското знаме да се вее над зградата на американскиот Конгрес во чест на Полошко-кумановскиот Митрополит Кирил.

Извор: undiaspora.org