На Света Гора повторно се отвори аптека
 
 
 
 
 

На Света Гора повторно се отвори аптека (22.06.2013 10:53)

 

Во Кареа повторно се отвори аптека која ќе ги опслужува монасите и поклониците што доаѓаат на Света Гора, соопшти порталот Agioritikovima.gr.

Последната аптека што функционирала на Свата Гора била затворена во 1944 год, а била под раководство на академикот-фармацевт г. Булал.

Светогорската аптека работела со лиценца издадена од Константинополската Патријаршија.

 

 

 

Извор: pravoslavie.ru