Иконата „Пресвета Троица“ на Андреј Рубљов за Педесетница поставена во храмот на свети Никола во Толмачах
 
 
 
 
 

Иконата „Пресвета Троица“ на Андреј Рубљов за Педесетница поставена во храмот на свети Никола во Толмачах (24.06.2013 11:42)

Во пресрет Педесетница, иконата „Пресвета Троица“ на Андреј Рубљов беше поставена во храмот Свети Никола во Толмачах

Воочи денот посветен на Пресвета Троица, од постојната изложба во Третојаковската галерија, иконата „Пресвета Троица“ насликана од Андреј Рубљов беше поставена во храмот Свети Никола во Толмачах.

„Ова се случува само еднаш годишно, за посетителите и поклониците на храмот во време на претпразничните богослужби да можат да се поклонат пред надалеку почитуваната икона“, соопшти, во четвртокот, коресподентот на „Интерфакс-Религия“, на прес-конференцијата на Фондот Андреј Првоповиканиот.

Извор: Седмитца.ру