Фотографски материјал од погребението на Неврокопскиот Митрополит Натанаил
 
 
 
 
 

Фотографски материјал од погребението на Неврокопскиот Митрополит Натанаил (20.11.2013 13:11)

Духовници и мирјани од целата земја и од странство се собраа во градот Гоце Делчев за погребението на Неврокопскиот Митрополит Натанаил, кој остави зад себе светла трага во поновата историја на БПЦ. Повеќето од присутните не само што го познаваа Владиката, туку беа и духовно поврзани со него, на еден или на друг начин – тој влијаеше на нивниот живот со својата личност, дела и зборови.

Фотографиите ја доловуваат атмосферата од простувањето на народот со својот Архипастир. Бог да го прости!