Фото-разгледница: Прославено Светото Богојавление низ светот
 
 
 
 
 

Фото-разгледница: Прославено Светото Богојавление низ светот (22.01.2014 13:11)

Христијаните ширум светот го прославија Светото Богојавление.

Јордан, Каср ел-Јахуд

Поклоници од сиот свет се собраа на бреговите од реката Јордан во Јерихон, Западен појас, за на денот на Христовото Крштение и самите да влезат во Јорданските води.

 

        

 

Истанбул

 

Грција

     

 

Русија

     

 

     

 

 

Албанија

       

 

       

 

Мексико