Единствена изложба: Апостоли на 21 век
 
 
 
 
 

Единствена изложба: Апостоли на 21 век (17.02.2014 18:13)

Со благослов на Митрополитот на Екатерингбург и Верхотурје, г. Кирил, епархискиот мисионерски оддел во образовниот центар во Екатеринбург, во периодот од 2 до 16 февруари оваа година, одржа изложба насловена „Апостоли на 21 век“.

На настанот биле изложени фотографии, пропратени со приказни од мисионерите и новопокрстените христијани од Филипините, Индија, Монголија, Пакистан, Тајланд, Камбоџа, Брегот на Слоновата Коска, Кенија и други земји. Исто така, биле изложени и мисионерски материјали издадени на странски јазици. Преку мултимедијалната презентација, посетителите можеле да го чујат пеењето на православните Африканци, да гледаат видео материјали од мисионерските патувања, но и да зборуваат со самите мисионери.

 

Извор: pravmir.ru