Во светогорскиот манастир Григоријат се одржа интронизација на новиот игумен
 
 
 
 
 

Во светогорскиот манастир Григоријат се одржа интронизација на новиот игумен (17.03.2014 01:12)

Во сабота на 15 март, согласно светогорската традиција, се одржа свечена интронизација на новиот игумен на манастирот Григоријат архимандритот Христофор, соопштува сајтот „Света Гора“. На свеченоста присуствуваа настојателите и жителите на повеќето светогорски манастири, а исто така и многубројни поклоници од Грција, Кипар, Русија и други православни земји.

Извор: Pravoslavie.ru