Се упокои во Господа Архимандрит Георгиј Капсанис
 
 
 
 
 

Се упокои во Господа Архимандрит Георгиј Капсанис (07.06.2014 12:28)

Се упокои во Господа поранешниот игумен на Манастирот Григоријат, Архимандритот Георгиј Капсанис, чии духовни чеда се и нашите духовни отци: Митрополитот Струмички г. Наум, Епископот Хераклејски г. Климент и архимандритот Партениј. Денес, во 17 часот, ќе се отслужи опелото во метохот на Манастирот Григоријат во Ставрополи (Солун).

Нека му е вечен споменот!