Годишнина од упокојувањето на светогорскиот Старец Георгиј Капсанис
 
 
 
 
 

Годишнина од упокојувањето на светогорскиот Старец Георгиј Капсанис (08.06.2015 10:34)

На 8 јуни 2014 година, на самиот голем празник Педесетница, што воедно е и ден на слегување на Пресветиот Дух, се упокои во Господ познатиот светогорски Старец Георгиј Капсанис.

 

„Јасно е зошто не можат да се пребројат сите заслуги на Старец Георгиј. Тој беше образец на свештенослужител, исклучителен беседник, пламен православен богослов, помошник и пријател на многудетните семејства, поддршка на студентите, добротвор, утешител на бедните, човекољубив духовник...“

 

Многупочитуван Старче, вечен нека ти е споменот!