Филм за монасите од Аризона, САД
 
 
 
 
 

Филм за монасите од Аризона, САД (18.05.2018 12:28)

Старец Ефрем Филотејски и Аризонски, духовно чедо на Старец Јосиф Исихастот, е светогорски монах, кој во 1995 година се насели во Аризонската пустина, во САД, каде што основа машки манастир. Со неговото молитвено застапништво, манастирот стана духовна оаза за сите страдални и обременети. Ова е филм на „Greek reporter“, насловен „Пустиници“, за православното братство во манастирот „Свети Антониј Велики“.

 

 

(достапен е и превод на македонски јазик, со клик на копчето CC.)