Кенија: отворен нов културно-просветен центар
 
 
 
 
 

Кенија: отворен нов културно-просветен центар (07.10.2018 13:18)

Неодамна неговата Сесветост Александрискиот патријарх и папа Теодор, ја посети епархијата на Александриската Црква во Кенија, каде што изврши водосвет и отслужи молебен за успех, со што го отвори новиот културно-просветен центар при храмот „Свети Антониј Велики“.

Се очекува новиот објект да биде место коешто ќе прими голем број на деца и ученици – семинаристи.