Избран е нов игумен на светогорскиот манастир Дохијар
 
 
 
 
 

Избран е нов игумен на светогорскиот манастир Дохијар (04.12.2018 14:32)

Воочи празникот Воведение на Пресвета Богородица, братството на Манастирот Дохијар на Света Гора го избра новиот игумен – јеромонахот Амфилохиј. Во петок, на 30 ноември, се навршија четириесет денови од упокојувањето на поранешниот игумен Григориј, во чиј спомен беше отслужена панихида во присуство на архиереи од Грчката Православна Црква.

 

 

 

 

Извор: Ромфеа