Осветени темели на црква посветена на преподобен Јосиф Исихаст во Мадагаскар
 
 
 
 
 

Осветени темели на црква посветена на преподобен Јосиф Исихаст во Мадагаскар (30.12.2019 11:59)

Неодамна беа осветени темелите на црквата во чест на преподобен Јосиф Исихаст во африканската држава Мадагаскар.

Црквата ќе служи како манастирска соборна црква за малото, новооформено братство, кое ревносно чека место каде што ќе се подвизува.

извор: orthochristian.com