Старците Јосиф Исихаст, Ефрем и Даниил од Катунакија прогласени за преподобни
 
 
 
 
 

Старците Јосиф Исихаст, Ефрем и Даниил од Катунакија прогласени за преподобни (09.03.2020 09:53)

Денес, 9 март 2020 година, Светиот Синод на Вселенската Патријаршија ги прогласи за преподобни светите Старци Јосиф Исихаст, Даниил Катунакиски и Ефрем Катунакиски.

За време на својата посета на Света Гора минатата есен, Патријархот Вартоломеј ги навести овие канонизации.

извор: bigorski.org.mk