Крстопоклона недела во Ерусалимската Патријаршија
 
 
 
 
 

Крстопоклона недела во Ерусалимската Патријаршија (26.03.2023 12:33)

Во сабота, на 19 март 2023 година, во црквата на Светиот Гроб, во Ерусалим, Неговото Блаженство Ерусалимскиот Патријарх г. Теофил чиноначалствуваше со Вечерната богослужба. Во чест на Светиот и Животворен Крст, во недела наутро, на Гробот Господов, Патријархот Теофил отслужи Света Литургија во сослужение на архиереите Исихиј Капитолски, Теофан Герасиски, Аристарх Константински, Теодосиј Севастиски и Јован Славонски.

Извор: Ерусалимска патријаршија