Бугарскиот Патријарх Неофит: Христовото Воскресение е прекрасен плод на Божјата безгранична љубов кон нас
 
 
 
 
 

Бугарскиот Патријарх Неофит: Христовото Воскресение е прекрасен плод на Божјата безгранична љубов кон нас (17.04.2023 13:02)

„Воскреснатиот Господ е почеток на севкупното воскресение на сите „кои се Христови“ (1 Кор. 15, 23). На денот на Воскресението Христово, славејќи ја победата над смртта и славејќи го животот, да упатиме уште посилни молитви кон Семоќниот за сите оние чии животи биле одземени во војна или други несреќи, како и за сите оние кои страдаат, кои се угнетувани и онеправдани, а нашите молитви се проследени со дела на милост и милосрдие, таа совршена љубов која води кон славата на Крстот и светлината на Воскресението.“

Од велигденското послание на Бугарскиот патријарх г. Неофит