Вселенската Патријаршија го прослави празникот на свети апостол Андреј Првоповиканиот
 
 
 
 
 

Вселенската Патријаршија го прослави празникот на свети апостол Андреј Првоповиканиот (01.12.2023 08:49)

На 30 ноември 2023 година беше пославен празникот на свети апостол Андреј Првоповиканиот во патријаршиската црква во Истанбул, Турција. Неговата Сесветост Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј чиноначалствуваше со Божествената Литургија во сослужение со мноштво архиереи, и во присуство на многуброен народ.